miercuri, 13 august 2008

Faked Opening Ceremony at Beijing Olympics 2008




Daca ai urmarit Festivitatea de Deschidere vineri seara, probabil ca ai spus "wow, asa ceva nu se poate". Se pare ca ai avut dreptate.

Ziarul londonez Telegraph sustine ca unele dintre artificiile care au aparut deasupra orasului Beijing in timpul difuzarii Festivitatii de Deschidere a Jocurilor Olimpice au fost generate pe calculator.

Aceste artificii chiar au fost lansate la stadion, dar din cauza pericolelor de a le filma din elicopter, celor din fata micilor ecrane le-a fost difuzata o caseta inregistrata in prealabil cu artificii desenate pe calculator. Chiar si vovea dragalasei fetite care a cantat "live" Imnul catre Patria-Mama in fata unei lumi intregi a fost modelata pe calculator inainte si difuzata in timp ce ea mima playback-ul. Suna dezamagitor, dar asa e.

Festivitatea de Deschidere nu este altceva decat un mare spectacol.Real sau nu. Macar in cinstea Jocurilor Olimpice, organizatorii chinezi puteau difuza ceva real celor 4 miliarde de telespectatori, care au urmarit fascinati un spectacol virtual, menit sa satisfaca nevoia de rating.

Niciun comentariu: