sâmbătă, 13 septembrie 2008

Am scapat de taxa de prima inmatriculare

Senatul elimina taxa de poluare, sumele incasate se restituie integral (Video)

Senatul a adoptat, luni, modificarea OUG 50/2008, prin care elimina vechea taxa auto si actuala taxa de poluare, iar sumele incasate de stat urmeaza sa se restituie integral, indexate in functie de inflatie, in termen de 90 de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial, transmite MEDIAFAX

Senatul a adoptat, luni, cu 58 voturi "pentru", 11 "impotriva" si doua abtineri, proiectul de lege privind aprobarea si modificarea OUG 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

Cele 15 amendamente formulate in cadrul sedintei Comisiilor reunite de buget prevad eliminarea completa nu doar a taxei de poluare, introdusa incepand cu 1 iulie 2008, ci si a vechii taxe de prima inmatriculare, introdusa pe baza Codului Fiscal, care a functionat din 2007 pana in primul semestru al anului 2008.

Potrivit proiectului adoptat de Senat, sumele incasate de stat pentru cele doua taxe se restituie integral. Restituirea sumelor se va face de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu, iar sumele vor fi indexate potrivit ratei inflatiei.

Potrivit unui alt amendament al proiectului, sumele incasate de stat in contul celor doua taxe se restituie in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a legii de modificare a Ordonantei 50/2008.

Modificarile Ordonantei guvernamentale au fost sustinute de PDL, senatorul democrat-liberal Dan Carlan fiind, de fapt, initiatorul acestui proiect de lege. Reprezentantul PNL Aron Popa a sustinut, insa, ca modificarile legii sunt neconstitutionale, astfel ca proiectul Guvernului trebuie sa ramana nemodificat.

Senatorul PSD Stefan Viorel a spus ca formatiunea sa va vota raportul comisiei, iar pozitia PC, prezentata de Sabin Cutas, a fost la fel cu cea a social-democratilor.

Reprezentantii PRM s-au pronuntat, de asemenea, pentru eliminarea taxelor si restituirea sumelor platite.

Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor

vezi Video mediafax.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

eu zic sa stergi postu asta ca e gay :))))

Niku spunea...

@ rrimuna: nu draga ca e comercial